Zagięty próg

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jabemax
    Classic
    • 2008
    • 30

Zagięty próg

Znajomy swego czasu pożyczał kasę ludziom na tych takich dziwnych stronach w necie - kokos czy jakoś tak.

Wiem, że jak ktoś mu nie oddawał to zgłaszał sprawę do e-sądu.
    Z tym, że musiał mieć całą tą dokumentację, potwierdzenia zawarcia umowy, wysyłane ponaglenia itd.
    To wszystko ładnie przez internet opisywał, dołączał załączniki i zakładał sprawę.
    Ten sąd to jakoś zaocznie na podstawie tych dokumentów wydał jakiś nakaz spłaty, egzekucję czy coś takiego (nie pamiętam już dokładnie). Pozwany mógł ze swojej strony przedstawić dowody na swoją korzyść, ale nie miał czego przedstawiać, bo sprawa była oczywista.

W końcu po tym wyroku kasę dodał. A gdyby nie chciał, to pewnie rozpoczęła się egzekucja komornicza - tak myślę.

W każdym razie trochę to trwało, ale było proste, bo nie trzeba było nigdzie się stawiać i wszystko zrobić przez internet i skuteczne. A koszty pokrył pozwany
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8038
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zagięty próg

Kolega ze wsi zagiął próg. Czy ktoś coś takiego robił i ile mniej więcej może powiedzieć ile z AC za to wypłaci?
    Załączone pliki
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• brongo
      Drive
      • 2008
      • 75

To zależy czy będziesz naprawiał w ASO czy nie. U zwykłego blacharza/lakiernika naprawa będzie Ci kosztować do 500-1000 PLZ w ASO mogą to wycenić na 5-6 tys.

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8038
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

A tego nie da się wyciągnąć?

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8038
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Dobra, dzięki.

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

da się, za mój wzięli w ASO 1999 PLN
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• cool_torun
              Ambiente
              • 2008
              • 162

Ja już jeżdżę z takim progiem od roku ops:
              Co ciekawe ani ja ani moja połówka nie wie gdzie się to stało :shock:

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

czesc,
                w Fabii II wgniotlem (nie przedziurawilem) sobie prog przy wymianie kola.

ubezpieczyciel firma Generali nie chciala mi wyplacic, bo uznala ze zmiana felgi to po pierwsze naprawa auta (absurd) a tego nie obejmuje AC u nich, a po drugie kwota naprawy ma byc 466 zl (a oni wyplacaja zgodnie z pakietem ktory mialem od 500 zl) - tyle ze wyliczyli sobie netto....

pomimo odwolania mnie olali, wtedy sie zawzialem i napisalem do wszystkich dyrektorow (adresy w internecie) z centrali z opisem mojej sprawy i trescia listu jaki przesle do prasy, po dwoch godzinach od wyslania maila zadzwonil do mnie dyrektor dzialu reklamacji czy czegos takiego i powiedzial ze bardzo przeprasza, ze telefonicznie mnie zapewnia ze szkoda zostanie uznana, niezaleznie od kosztow.

koszt naprawy w ASO Skoda Plichta Trojmiasto wyszedl 1600 zl niecale.

naprawili ladnie, ale przy okazji cos urwali i latalo potem w zderzaku czasem oraz nie zlozyli dobrze wnetrza (wyjmowali drzwi, lakierowali itp - chyba zeby jak najwiecej skasowac Generali...

w kazdym razie zastanow sie czy Ci ten prog tak bardzo przeszkadza, bo naprawiajac zawsze moga cos spieprzyc.

aha - wydaje mi sie ze lepiej wybrac opcje bezgotowkowa.
                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8038
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

w kazdym razie zastanow sie czy Ci ten prog tak bardzo przeszkadza, bo naprawiajac zawsze moga cos spieprzyc.
                  To nie moje auto, tylko kolegi. A on sam nie wie czy naprawiać.

Komentarz

• bobolino
                    Rider
                    • 2010
                    • 392

Zamieszczone przez cool_torun
                    Co ciekawe ani ja ani moja połówka nie wie gdzie się to stało :shock:
                    k
                    Podejrzewam, że wie ko

Komentarz

• ahmed799
                      RS
                      • 2009
                      • 6910
                      • Ford

Co ciekawe ani ja ani moja połówka nie wie gdzie się to stało
                      Kiedys mialem wgnieciona klape i moja tez nie wiedziala jak do tego doszlo. Oczywiscie z czasem sie wydalo :diabelski_usmiech

филип
                      Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                        Rider
                        • 2010
                        • 474

Co ciekawe ani ja ani moja połówka nie wie gdzie się to stało
                        sam tak zalatwiłem dwa auta 9jedno jeszcze stoii u mnie w garażu) i zrobiłem to wjezdzajac w zaspe na siłe samochodem, i auto na sniegu/lodzie zawisło ale pojechalo dalej, dla sprostowania był to parking, jedno wolne miejsce cale zasypane przy wjezdzie, tak wiem jak jeden zalatwilem bo wysiadlem i widziałem że sie wgniotlo.
                        Mysle ze jest to do wyciagniecia, nie wiem czy dla lakieru to teraz dobra pora na wyciaganie, dla plastiku napewno nie, ale prog metalowy wiec tylko wg mnie lakier stoii na przeszkodzie, ja to zostawiłem w obu samochodach, bo naprawa w Warszawie to koszt około 1 tyś zł. Najwazniejsze żeby nigdzie lakier niepopekał i wtedy jest do zrobienia (prawdopodobnie).
                        [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• JerzyM73
                          Rider
                          • 2010
                          • 602

Kolego ja miałem coś podobnego jak w linku z białą octą ale bardziej po środku i niżej z tym że miałem zdarte aż do gołej blachy( krawężnik) robiłem w ASO w Łodzi i kosztowało około 1500 zł.
                          O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                          Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

Pracuję...